Max Verstappen: “Dit is een goede dag, maar het kan ons ook overkomen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Uiteraard was Max Verstappen erg blij met zijn overwinning tijdens de GP van Azerbeidzjan. Verstappen profiteert optimaal van de steken die ze bij Ferrari laten vallen maar hij beseft dat ook Red Bull niet foutloos is en dat de problemen die Ferrari ervaart ook Red Bull kunnen overkomen.

Wat de race betreft was Verstappen tevreden over zijn snelheid. Volgens Verstappen had hij Charles Leclerc ook zonder opgave kunnen bijhalen.

“Vanaf het begin hadden we een hele goede snelheid. Allereerst was de start al heel goed, alleen kon ik nergens heen,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de race.

“Daarna probeerde ik Charles in te halen, maar hij had net wat teveel topsnelheid om echt aan te kunnen vallen. Daarna kon ik echter goed op mijn banden letten en kon ik Checo inhalen”

“Met de snelheid die we hadden, kon ik het gat naar Charles nog wel dichtrijden, alleen is het dan altijd de vraag of je kunt inhalen. We hebben natuurlijk wat geluk gehad met de uitvalbeurt van Charles, maar over het algemeen hadden we vandaag een erg goede balans en een goede snelheid. Om uiteindelijk een één-twee te scoren als team, maakt het een goede dag voor ons.”

Betrouwbaarheid lijkt meer dan ooit cruciaal te zijn dit seizoen. Zowel Red Bull als Ferrari liepen al tegen problemen aan.

“Wij hebben het ook al gehad en daar moet je wel op blijven letten dat het niet weer fout gaat,” aldus Verstappen. “En je ziet nu ook meteen hoe groot het gat in het kampioenschap dan kan worden, maar het kan natuurlijk ook weer snel omslaan. We moeten erop blijven focussen dat we elke wedstrijd finishen zonder problemen.”

“Elk weekend is een beetje anders. Je moet precies zijn en je moet echt op ieder klein detail letten met betrekking tot het managen van een race. Het kan elke Grand Prix veranderen.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer