Charles Leclerc verbijsterd: “Dit is bijzonder pijnlijk, oorzaak is een raadsel”

Ferrari
Ferrari

Voor de tweede keer in drie races tijd moest Charles Leclerc terwijl hij aan de leiding van de race reed opgeven. Een bijzonder pijnlijke opgave opnieuw voor de Monegask, die er voorlopig het raden naar heeft waarom er plots technische problemen zijn.

“We zijn tijdens het eerste deel van het seizoen snel geweest en kenden geen grote problemen,” aldus Leclerc, die in ronde 19 plots een rookpluim achteraan zijn Ferrari-bolide zag en moest opgeven, tegenover ‘Sky Sports’.

“Nu lijken we wat meer problemen te hebben in vergelijking met het begin van het seizoen, we hebben echter geen grote dingen veranderd. Als er al iets is veranderd dan is het omdat we iets verbeterd hebben.”

“Het valt dan ook moeilijk te begrijpen maar we zullen het moeten analyseren. Ik weet uiteraard niet alles over wat vandaag is gebeurd, maar persoonlijk doet dit pijn.”

Na de opgave door motorproblemen in Barcelona volgde ook in Monaco een teleurstelling door een strategische fout. Om dan nu ook nog eens in Azerbeidzjan te moeten opgeven komt bijzonder hard aan bij Leclerc.

“Dit komt veel harder aan, iedere opgave komt uiteraard hard aan, maar dit voelt een beetje als de derde op rij want eerlijk gezegd voelde de race in Monaco ook als een opgave aan.”

“Het is de derde teleurstelling op rij en dat is niet eenvoudig. Persoonlijk ben ik er echter van overtuigd dat ik tijdens de volgende race mentaal even sterk zal zijn als vijf races geleden toen ik nog aan de leiding van het kampioenschap stond.”

“De motivatie is er nog steeds maar we moeten deze problemen zien te verhelpen en de betrouwbaarheid moet duidelijk beter, zeker na wat we tijdens de voorbije drie races gezien hebben. Als team moeten we dat zien op te lossen.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer