Max Verstappen: “Dit is ongelooflijk, dit had ik me niet kunnen inbeelden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het zal u niet verbazen dat Max Verstappen tevreden was met zijn weekend in Spa-Francorchamps. De wereldkampioen telt nu drieënnegentig punten meer dan zijn eerste achtervolger in het kampioenschap, teamgenoot Sergio Perez.

Zaterdag liet Max Verstappen al zien dat hij dit weekend de te kloppen man zou zijn maar een gridstraf omwille van een motorwissel zorgde ervoor dat de wereldkampioen de race vanaf de veertiende plaats moest starten. Vanaf de start van de race werd al duidelijk dat Verstappen dat niet aan zijn hart zou laten komen en tegen de twaalfde ronde kwam hij al voor een eerste keer aan de leiding van de race.

Na zijn eerste pitstop moest hij de leiding nog even afstaan maar tegen het einde van de race had hij achttien seconden voorsprong op teamgenoot Sergio Perez. De grootste uitdaging was tijdens de openingsronden uit de problemen te blijven aldus Verstappen na de race.

“Het was best een hectische eerste ronde om te proberen uit de problemen te blijven, er gebeurde zoveel voor me”, vertelde Verstappen na afloop van de race.

“Toen we na de safety car eenmaal op gang waren lag de auto echt op rails. Ik koos de juiste plaatsen om mensen te passeren en we konden goed op onze banden letten. En zo baanden we ons een weg naar voren.”

“Daarna, toen we eenmaal de leiding in handen hadden, ging het erom alles in goede banen te leiden.”

De gridpenalties buiten beschouwing gelaten verliep het weekend in Spa vlekkeloos voor Verstappen en is de GP van België een van de meest dominantste overwinningen uit de carrière van de jonge Nederlander.

“Het is een weekend geweest dat ik me van tevoren niet had kunnen voorstellen. Maar ik denk dat we er meer van willen dus we moeten hard blijven werken.”  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print