Max Verstappen emotioneel na behalen eerste wereldtitel: “Dit is ongelooflijk, dit wil ik nog jaren met Red Bull doen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens een knotsgek slot van de GP van Abu Dhabi slaagde Max Verstappen er alsnog in om zijn allereerste wereldtitel in de Formule 1 te veroveren. Een zichtbaar geëmotioneerde Max Verstappen wist met zijn vreugde geen blijf.

“Het is ongelooflijk”, vertelde Verstappen meteen na de allesbeslissende race in Abu Dhabi en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Ik bleef er de hele wedstrijd voor vechten en dan is die kans in de laatste ronde onvoorstelbaar. Het is waanzinnig, ik weet niet wat ik moet zeggen.”

“Toen ik nog in de auto zat was het een enorme ontlading. Het is een heel lang seizoen geweest en de druk stond er altijd op. Ik denk dat het besef later vandaag nog wel wat meer komt.”

Na een slechte start, en een discutabele beslissing van de wedstrijdleiding dat Hamilton Max Verstappen na het afsnijden van de chicane niet opnieuw moest laten passeren, zag het er bijzonder slecht uit voor Verstappen. Maar helemaal aan het einde keerde de wedstrijd nog helemaal na een safety car-fase door een crash van Nicholas Latifi.

“Tot aan de laatste ronde ging alles een beetje mis en viel het niet onze kant op,” aldus Verstappen. “Eindelijk had ik het geluk aan mijn zijde. Je weet dat er één kans is en daar moet je dan ook voor gaan. Die hebben we gepakt en dat is ongelooflijk. Ik wil ook Checo enorm bedanken. Hij haalde het onderste uit de kan en is een geweldige teamgenoot. Ook door hem ben ik wereldkampioen geworden.”

Na het behalen van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 hoopt Verstappen uiteraard dat er nog veel titels mogen volgen. Verstappen is ook vastberaden om nog jarenlang bij het Red Bull F1 team te blijven.

“Ik hou van mijn team en ik hoop dat we dit nog tien, vijftien jaar samen zo kunnen doen. Er is geen reden om van team te veranderen en ik wil gedurende de rest van mijn carrière bij ze blijven. Christian en Helmut gaven me in 2016 het vertrouwen om bij het team te komen en ons doel was om wereldkampioen te worden. Dat doel hebben we nu bereikt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022