Max Verstappen: “Fantastisch om hier op pole te staan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na het teleurstellend raceweekend in Singapore heeft Max Verstappen tot dusver op perfecte wijze teruggeslagen. Na drie keer de snelste te zijn geweest tijdens de oefensessies slaagde Verstappen er ook tijdens de kwalificatie in om op dominante wijze de polepositie te veroveren.

“Het is een ongelooflijk weekend tot nu toe,” vertelde Verstappen na afloop van de kwalificatie en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Het voelde vooral heel erg goed tijdens de kwalificatie, waar je tot de limiet kunt gaan. De balans van de auto was top. Daardoor kon ik ook echt trappen. Dit is een van de mooiste circuits. En als je dan ook nog een goede balans hebt in de snelle bochten, kun je daar wel echt van genieten.”

Nadat Red Bull en Verstappen in Singapore worstelden met het gevoel in de wagen en de algemene performance tegenviel, lukt alles op het circuit van Suzuka nu veel beter.

“Ik voelde hier tijdens de voorbereidingen al dat deze baan goed voor ons is. Je weet alleen nooit precies hoe goed het gaat zijn. Maar vanaf ronde één was het heel erg fijn. Natuurlijk probeer je hier en daar kleine verbeteringen te vinden, en dat hebben we gedaan. Om hier op pole te staan is fantastisch.”

Verstappen werd vervolgens gevraagd of er iets minder goed gaat met de wagen maar daarop schudde de regerende wereldkampioen het hoofd.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023