Sergio Perez: “Foute beslissing tijdens kwalificatie heeft me plaats op eerste startrij gekost”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan moest Sergio Perez genoegen nemen met de vijfde tijd. Volgens Perez heeft een foute beslissing tijdens Q2 ervoor gezorgd dat hij uiteindelijk naast een plaats op de eerste startrij heeft gegrepen.

Doordat de McLaren na de eerste runs in Q2 zich voor hem bevonden werd besloten om nog een poging te ondernemen op een nieuw setje banden. Uiteindelijk bleek dat de initiële rondetijd voldoende zou geweest zijn voor een plaats in Q3. Het missen van dat extra setje nieuwe banden in Q3 zorgde er volgens Perez voor dat hij niet verder geraakte dan een vijfde tijd.

“De tweede plaats op de eerste startrij was vandaag zeker mogelijk geweest,” aldus Perez. “Het was niet ideaal dat ik in Q2 dat setje banden heb gebruikt en dat zorgde ervoor dat we tegenover McLaren een nadeel hadden, vooral omdat ik geen nieuwe set banden had.”

“Laat ons zien wat morgen brengt, we geloven dat we een sterke racesnelheid hebben en ook de bandendegradatie zal meevallen. Hopelijk kunnen we morgen met het team een 1-2 behalen.”

Perez verwacht echter dat het moeilijk zal worden om de McLarens in te halen.

“Ze zijn redelijk sterk in de eerste sector, het zal dus niet makkelijk worden om hen in te halen,” aldus Perez. “Ik denk ook dat de bandenslijtage tijdens de race cruciaal zal zijn.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023