Max Verstappen geeft verklaring voor ‘f*cking stupid-opmerking’: “Het team wilde met een brandende wagen een pitstop maken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn opgave tijdens de GP van Australië zagen we een opmerkelijk beeld van Max Verstappen die met zijn vinger naar het hoofd wees en het team voor gek leek te verklaren. Was het frustratie na de opgave of was er iets anders aan de hand? Max Verstappen legde het na afloop uit.

Voorafgaand aan zijn opgave schreeuwde Verstappen het uit over de boordradio. Hij liet het team weten dat er een probleem was met de wagen en dat zijn remmen rechts achteraan in brand stonden. Verstappen reed traag terug richting de pits en vlak voor het binnenrijden van de pitlane ontplofte er rechts achteraan nog iets op de wagen.

Een ontgoochelde en gefrustreerde Max Verstappen stapte uit de wagen en ging in de garage van Red Bull meteen in gesprek met de engineers. Daarbij was duidelijk te zien hoe een gepikeerde Verstappen met de vinger tegen het hoofd tikte en ‘f*cking stupid’ zei. Maar waar sloeg dat nu op?

Verstappen liet na afloop weten dat die uitspraak niets te maken had met de uitvalbeurt op zich maar wel met het feit dat ze bij het Red Bull-team hem hadden gevraagd om met de brandende wagen een pitstop te maken.

“Het had te maken met het feit dat ze bij het team vastberaden waren om doodleuk een pitstop te doen terwijl mijn wagen in brand stond,” reageerde Verstappen na afloop tegen de verzamelde media. “Ik dacht zoiets van: ‘Wat zijn we nu eigenlijk aan het doen?’ Dat was het eigenlijk.”