Max Verstappen gelooft dat Red Bull de F1 had kunnen domineren

Volgens Max Verstappen had Red Bull de F1 kunnen verder domineren als de hybride-krachtbronnen hun intrede niet hadden gemaakt in 2014.


Vanaf 2010 tot en met 2013 was het Red Bull Racing dat de lakens uitdeelde in de Formule 1, dit met vier titels voor Sebastian Vettel en vier titels bij de constructeurs. De komst van het hybride-tijdperk in 2014 maakte daar echter een einde aan en het vervolg is ons allemaal bekend, Mercedes domineert sindsdien de sport op haast ongeziene wijze.

“Als de regels op het einde van 2013 niet waren veranderd had Red Bull hetzelfde kunnen doen,” aldus Verstappen tegenover ‘Motorsport.com.’ “Je weet wel, als de V6 er niet zou gekomen zijn.”

“Op een bepaalde manier kwam het Mercedes heel goed uit. Je weet natuurlijk dat ze al erg vroeg bezig waren met voorbereidingen op de komst van de V6 en ze hadden van bij de start een erg goede motor. Ze hebben hun bolide heel snel gemaakt en met een goede topsnelheid ziet alles er meteen al een stuk beter uit. Maar ze hadden zeker en vast een fantastische auto, daar kan je niet omheen.”

Maar dat wil niet zeggen dat Max Verstappen er niet meer in gelooft. Hij vindt dat Red Bull aan het inlopen is op het oppermachtige Mercedes en zijn overwinning in Abu Dhabi aan het einde van 2020 stemt hem daar hoopvol bij.

“Ik denk dat we de auto aanzienlijk verbeterd hebben. We hebben begrepen wat de problemen waren en ik hoop dat we dat komend seizoen ook verder kunnen doen. We hebben een auto nodig die het goed doet op een brede waaier van circuits, daar is Mercedes heel goed in geslaagd.”

“Daar moeten we komend seizoen sterk in zijn, we moeten op alle soorten circuits sterk zijn,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022