Carlos Sainz: “Plots ging alles zeer snel en was ik een Ferrari-rijder!”

In een interview blikt Carlos Sainz terug op 2020 en het moment waarop alles plots in een stroomversnelling kwam en hij uit het niets opeens Ferrari-rijder werd.


Alles begon nochtans zeer vrijblijvend en verkennend. Sainz en Ferrari voerden gesprekken maar de Spanjaard zelf bleef met beide voeten op de grond en geloofde dat Ferrari in meerdere rijders interesse toonde en dat de kans klein was dat hij voor de Scuderia zou gaan racen.

“Je kan je inbeelden dat ik, toen we de eerste keer met elkaar in contact kwamen, dat ik er dan niet zoveel in geloofde,” vertelde Sainz tegenover ‘Motorsport.com’. “Je neemt aan dat ze met alle rijders in gesprek zijn, dus ik probeerde erg relax te blijven.”

“Tijdens de lockdown was er echter niets te doen. Er was niets waarover ik moest nadenken en ik begon iets meer interesse te tonen, ik was er iets meer op gebrand. Plots begon op een bepaald moment alles zeer snel te gaan.”

En dat het allemaal zeer snel ging bewijst ook de volgorde en snelheid van de aankondigingen bij Ferrari. Plots was er immers de verrassing van formaat dat Sebastian Vettel aan het einde van 2020 Ferrari zou verlaten en amper twee dagen later werd Sainz bevestigd als vervanger.

“Wanneer je bij Ferrari tekent dan weet je wat er op komst is, al die media-aandacht. Het is een periode waarin je weet dat je enorm veel media-aandacht zal krijgen, vooral in Spanje.”

“Ik denk niet dat er veel mensen in Spanje verwacht hadden dat Sainz binnen één of twee jaar deel zou uitmaken van Ferrari. Het was dan ook ongelooflijk groot nieuws.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022