Max Verstappen haalt uit: “Mijn familie die wordt lastiggevallen, dat gaat te ver!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de persconferenties in Abu Dhabi is Max Verstappen teruggekomen op de gebeurtenissen in Brazilië. Daarnaast haalde Verstappen ook uit naar de personen die zijn familie lastigvallen op onder andere de sociale media.

Verstappen kreeg na de weigering om de teamorders op te volgen felle kritiek te verwerken. Voorafgaand aan de race in Abu Dhabi benadrukte Verstappen echter dat teamgenoot Sergio Perez op zijn steun zal kunnen rekenen.

“Als team is Red Bull nooit eerder eerste en tweede in het kampioenschap geworden, dus het zou geweldig zijn om dat doel te behalen. Als de kans zich voordoet om Checo te helpen, zullen we dat als team doen,” aldus Verstappen, die laat verstaan dat intern alles is uitgepraat.

“Na de race hebben we alles besproken en opgelost. Achteraf kun je zeggen dat we dat gesprek eerder hadden moeten voeren, maar ik heb mijn teamgenoten altijd ondersteund zoals Red Bull ook bevestigde. Het team staat voorop, want het is een teamprestatie.”

Max Verstappen kwam ook terug op de felle kritiek en verwensingen die hij te verwerken kreeg, en niet alleen hij maar ook zijn familie.

“Media en buitenstaanders schilderden mij slecht af, terwijl ze het hele plaatje van wat er in het team speelt niet kennen. Dat is belachelijk. Dat ook mijn familie online werd lastiggevallen, mijn vader en moeder, zus en vriendin, gaat echt veel te ver. Dat is onacceptabel.” haalt Verstappen op zijn beurt uit naar de personen die zich misdragen hebben.

“Ik heb oprecht een goede relatie met Checo. Toch vertonen zoveel mensen verwerpelijk gedrag zonder de feiten of het hele verhaal te kennen. Belachelijk, teleurstellend.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print