Max Verstappen: “Ik zie geen reden voor Lewis Hamilton om te stoppen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen verwacht dat Lewis Hamilton gewoon op de startgrid zal staan in 2022 op jacht naar een achtste titel, dit was in een reactie op de twijfel die Toto Wolff zaaide over de toekomst van zijn rijder.

Na een tumultueus einde van een tumultueus seizoen wist Max Verstappen zich in Abu Dhabi voor de eerste keer tot wereldkampioen te kronen. Maar de manier waarop de wedstrijdleiding de laatste safety car-procedure heeft aangepakt heeft er stevig ingehakt bij Mercedes en Lewis Hamilton.

Gisteren liet Mercedes weten dat ze niet verder in beroep zullen gaan en in een reactie daarop liet Toto Wolff weten dat de gebeurtenissen van zondag een serieuze impact hebben op Lewis Hamilton en dat hij zelfs niet zeker is of we hem in 2022 mogen begroeten op de startgrid. 

Hamilton en Wolff blonken alvast uit in afwezigheid op de jaarlijkse prijsuitreiking van de FIA in Parijs. Als men Max Verstappen op de uitreiking vraagt wat hij vindt van de uitspraken van Wolff denkt hij dat zijn grote rivaal volgend jaar gewoon weer van de partij zal zijn, op jacht naar een achtste wereldtitel.

“Ik heb geen medelijden met de manier waarop hij de titel verloor, natuurlijk kan ik begrijpen dat het heel pijnlijk kan zijn, maar uiteindelijk is dat ook racen”, zei Verstappen. “Je moet blijven vechten tot het einde. Je weet dat in de racerij alles kan gebeuren. En hij heeft ook zo’n kampioenschap gewonnen, dus ik denk dat hij het ook wel begrijpt.”

“Natuurlijk kan ik de eerste dagen na zo’n race begrijpen dat je niet blij bent”, legde Verstappen uit. “Maar je moet ook begrijpen, zoals ik al eerder zei, dit is uiteindelijk racen en deze dingen kunnen je overkomen.”

“Ik denk dat hij moet terugkijken op wat hij al heeft bereikt en dat zal hem veel troost geven en ook die drive moeten zijn om door te gaan. Want hij probeert nog steeds mee te dingen naar die achtste titel en dat kan hij volgend jaar zeker weer doen. Dus ik zie geen reden om nu op te geven of te stoppen.”

Nu hij heeft bereikt waar een groot deel van leven voor in het teken heeft gestaan geeft Verstappen aan dat hij nu eerst wat rust gaat inbouwen voor hij weer aan de slag gaat voor volgend seizoen. 

“Allereerst zal ik de komende dagen en weken een beetje slapen en dan weet ik zeker dat zodra het 1 januari wordt, ik er weer klaar voor ben,” zei hij.

“Ik hou van wat ik doe en ik hou ervan om deel uit te maken van het team. Ik zei al op de radio tijdens de in-lap dat ik dit nog tien tot vijftien jaar met dit team wil doen. Dus hopelijk kunnen we binnen die jaren meer kampioenschappen winnen, want dat is altijd het doel geweest.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022