Max Verstappen is niet bang om het coronavirus te krijgen: “Ik blijf er ontspannen bij”

Max Verstappen houdt zich aan de regels en neemt de nodige voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus maar hij laat ook weten dat hij niet onnodig bezorgd is om ermee besmet te raken.


Met Pierre Gasly afgelopen week liet al de zesde F1-rijder weten besmet te zijn met het coronavirus COVID-19. Zijn voorgangers zijn Sergio Perez, Lance Stroll, Lewis Hamilton, Lando Norris en Charles Leclerc. In een sport waar slechts twintig atleten aan de bak zijn mag dat beschouwd worden als een vrij hoog cijfer.

Maar Max Verstappen laat zich echter niet bang maken en vierde het nieuwe jaar bij zijn vriendin in Brazilië. Terwijl hij nu terug in lockdown in Europa zit laat hij weten dat hij zich aan de regels houdt en voorzichtig is maar dat hij niet bang is van de pandemie.

“Ik doe sowieso veel online en ik maak nog steeds veel plezier. Ik heb nog steeds een goed jaar gehad,” aldus Verstappen. “Mijn vrienden worden ook veel getest en als het gebeurt dan gebeurt het. Ik denk dat wij, jonge mensen, het beter verwerken. Ik zoek het niet maar ik blijf er wel ontspannen bij.”

“Natuurlijk zorg je voor jezelf en ben je voorzichtig maar je kan niet alles onder controle houden in het leven. Ik heb mijn familie wat minder gezien, maar dan is er FaceTime. Er is nu zoveel technologie zo dat je nog steeds met hen kan praten, dus dat was helemaal geen probleem.”

Als fervent gamer en online racer heeft Verstappen zich ook niet echt verveeld maar hij begrijpt wel dat mensen die het gewend zijn om veel buiten te komen het misschien wel moeilijker hebben.

“Het hangt er ook vanaf wat je interesses zijn,” voegde hij eraan toe.

“Als je iemand bent die ervan houdt om de hele dag buiten te zijn en om elke dag mensen te ontmoeten, dan is de lockdown natuurlijk heel zwaar. Ik denk dat ik heel blij ben om gewoon thuis te zijn en gewoon echt te chillen omdat we zo veel reizen. Dus voor mij was de lockdown eigenlijk niet zo erg.”

“Ik vond het heerlijk om een keer zo lang thuis te zijn. Je ontdekt je appartement eigenlijk een beetje meer!”

En dat appartementje staat uiteraard in Monaco …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022