Steeds meer zorgen over F1-kalender: “Racen in Monaco? Dat zie ik echt niet gebeuren!”

Fans, teams en rijders mogen dan wel aan het aftellen zijn naar het begin van het nieuwe F1-seizoen, wat nu al lijkt vast te staan is dat de F1-kalender 2021 nog serieus onder druk zal komen te staan.


“Wat we weten is dat Melbourne uitgesteld is, dat China en Vietnam geannuleerd zijn.” aldus Beat Zehnder, sportief directeur bij Alfa Romeo Racing, tijdens een interview met ‘Auto, Motor und Sport’.

“Ik geloof persoonlijk dat we na de start van het seizoen in Bahrein alles stap voor stap zullen moeten doen. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we vervolgens naar Imola gaan. Maar ik kan me niet voorstellen dat de Britse regering met de huidige toestand ons zal toestaan om een Grand Prix te organiseren.”

“Zoals het er nu naar uitziet kunnen we ook niet naar de Nürburgring gaan. De situatie is momenteel erg onzeker. De vaccinaties zullen helpen maar niet zo snel als we gehoopt hadden. Ik denk dat de tweede helft van het seizoen iets normaler zal zijn.”

“Momenteel zie ik ons ook nog niet op tijdelijke circuits rijden, ook al heeft Monaco ons verzeker dat de race zal doorgaan. Het wordt opnieuw een situatie waarin we met heel wat wijzigingen zullen moeten omgaan.”

En daarmee zit de Formule 1 opnieuw in een soortgelijke situatie als vorig jaar, waarin de F1-kalender meermaals werd aangepast en waarin er naar verluidt veel meer achter de schermen gebeurde dan algemeen werd gedacht.

“Iets dat continu veranderd was de kalender. Op de achtergrond gebeurde veel meer dan voor het publiek zichtbaar was,” aldus Zehnder.

“Tijdens de eerste lockdown waren er verschillende kalenders. Het was erg moeilijk om daar steeds opnieuw op te moeten anticiperen. Je boekt vliegtickets en hotels maar vervolgens worden de races weer geannuleerd.”

Of hoe nu al duidelijk is hoe ook de F1-kalender 2021 door het coronavirus nog ingrijpend zal veranderen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022