Max Verstappen: “Jammer voor Charles Leclerc maar dit is voor ons een geweldige dag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Uiteraard was Max Verstappen na afloop van de GP van Frankrijk dolblij met zijn overwinning. Verstappen beseft als geen ander dat hij door de opgave van Charles Leclerc vandaag een uitstekende zaak in de titelstrijd deed.

Bij aanvang van de race zag Max Verstappen dat Charles Leclerc aan de leiding van de race kon blijven. Vervolgens probeerde Verstappen om Leclerc onder druk te zetten. Dat lukte maar tot een echt intense strijd op de baan met verschillende inhaalpogingen kwam het niet.

“Vanaf het begin van de race hadden we een goede snelheid en kon ik Charles onder druk zetten”,aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Als je in deze warmte iemand volgt, raken je banden snel oververhit, dus ik kon niet echt een actie wagen. Dat kon maar één keer in bocht elf.”

“We probeerden rustig te blijven, te volgen en maakten onze pitstop iets eerder. Daarna is het afwachten hoe de race zich ontvouwt, maar de auto was vandaag snel.”

Uiteindelijk crashte Charles Leclerc waardoor Verstappen de leiding in de race in de schoot geworpen kreeg en optimaal kon profiteren met het oog op de strijd om de wereldtitel.

“Het was jammer voor Charles dat hij uitviel, hopelijk is hij in orde”, aldus Verstappen. “Daarna reed ik mijn eigen race en hield ik mijn banden in de gaten. Omdat de pitlane hier zo lang is, kon ik niet zonder terug te vallen een tweede pitstop maken, ondanks dat de banden hard sleten. Daar moest ik in de slotfase op letten. We zijn voor de maximale punten gegaan en vandaag was een geweldige dag.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print