Max Verstappen krijgt nieuwe trofee nadat Lando Norris trofee van 40 000 euro tijdens viering op het podium breekt (en het is niet de eerste keer)

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het was het beeld van na de GP van Hongarije. Tijdens de viering op het F1-podium slaat Lando Norris zo hard met zijn ‘champagnefles’ dat de winnaarstrofee van Max Verstappen tegen de grond viel. Er is echter goed nieuws want Max Verstappen krijgt ‘binnenkort’ een nieuw exemplaar.

Na een F1-race wordt er steeds stevig gevierd en met ‘champagne’ op het podium gespoten. McLaren-rijder Lando Norris ging daarbij iets te enthousiast tekeer. Norris slaat meestal met zijn fles tegen het podium wanneer hij champagne wil spuiten maar deze keer liep het in Hongarije grondig mis.

Bij het tegen het podium stoten van de fles viel de trofee van Max Verstappen van het podium. Scherven brengen geluk moet Lando Norris gedacht hebben want echt excuses volgden er niet, wel een verbaal steekspelletje tijdens de interviews achteraf. Het goede nieuws is dat de maker van de trofee heeft laten weten dat Max Verstappen een nieuw exemplaar zal krijgen.

Het duurde zo’n zes maanden om de handgemaakte trofee te maken en de waarde wordt geschat op 40 000 euro. Attila Simon, de CEO van het bedrijf Herendi dat de bekers ontwierp, liet tegenover Hongaarse media weten het jammer te vinden dat de trofee beschadigd raakte maar er zal wel een nieuw exemplaar gemaakt worden.

“Zondagavond zijn we meteen begonnen met het maken van een nieuw exemplaar,” aldus Attila Simon die in het midden laat of McLaren, het team van Lando Norris, de factuur gepresenteerd zal krijgen.

Opmerkelijk is dat Lando Norris al voor het tweede raceweekend op rij op identiek dezelfde wijze de trofee van Max Verstappen deed vallen. Ook na de race in Silverstone stootte Norris met zijn fles champagne op het podium en viel de trofee van Max Verstappen van het podium. Toen raakte de trofee gelukkig niet ernstig beschadigd …