Max Verstappen: “Minder tijd in de windtunnel voor Red Bull is correct, het is goed voor de sport”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Drievoudig F1-kampioen Max Verstappen heeft eer geen probleem mee dat Red Bull door haar dominantie in de Formule 1 minder tijd in de windtunnel krijgt dan de concurrentie. Volgens Verstappen is het zelfs een goede zaak voor de sport.

“Momenteel komen ze dichterbij, het zal interessant zijn om te zien waar iedereen zich volgend jaar tijdens de eerste race bevindt,” aldus Verstappen. “Het zijn de regels, wanneer je het leidende team bent dan krijg je minder tijd in de windtunnel. Om eerlijk te zijn, ik vind het correct, het is oké.”

“Het is goed voor de sport. De toekomst zal uitwijzen hoe competitief we allemaal volgend jaar zullen zijn. Het goede is dat de regels niet wijzigen waardoor je leert uit wat je nu doet.”

“Ik denk dat je sowieso voor volgend jaar leert. Je focust je dus niet volledig op dit jaar en je moet niet vervolgens voor volgend jaar een volledig nieuwe wagen bouwen.”

In die zin is het volgens Verstappen ook goed wat teams zoals Mercedes dit jaar proberen te doen ook al kunnen ze dit jaar niet veel meer bereiken, namelijk focussen op het proberen begrijpen van de problemen die je met de huidige wagen ervaart.

“Het is volledig juist wat Mercedes doet, meer en beter je wagen proberen te begrijpen,” vertelde Verstappen daarover in Austin. “Maar tegelijkertijd werk je ook aan de wagen voor volgend jaar.”

“Wij proberen ook constant het pakket waarover we momenteel beschikken te verbeteren.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023