Mercedes was verrast door diskwalificatie Lewis Hamilton: “Na de oefensessie leek er niets mis met de bodemplaat van zijn F1-bolide”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In een video op YouTube blikt Mercedes terug op de GP van de USA, een race waarna Lewis Hamilton gediskwalificeerd werd. Mercedes was verbaasd dat Hamilton zijn wagen niet aan de regels voldeed, vooral omdat het de houten plank onderaan de F1-bolide van Mercedes na de enige oefensessie had geïnspecteerd.

“Austin is een circuit met een erg hobbelig baanoppervlak en daarom heb je iets sneller last van het stuiteren van je wagen die dan de grond raakt. Aan het einde van de oefensessie hebben we gewoonweg niet voldoende marge genomen,” aldus technisch directeur James Allison. “Toen we de afstelling van onze wagen deden controleerden we de plank en alles zag er goed uit, eigenlijk was ze ‘onaangeraakt’ nadat er tijdens de eerste oefensessie was gereden. Maar de resultaten van tijdens de race spreken voor zich.”

“Onze wagen werd illegaal bevonden, dus we hadden duidelijk onze wagen wat hoger moeten afstellen zodat we wat meer marge hadden. Het is uiteraard een fout en het is een begrijpelijke fout tijdens een raceweekend met een sprintrace waarin het veel moeilijker is om alles correct te doen, zeker op een hobbelig circuit.”

“Het is een les voor de toekomst om ervoor te zorgen dat we op zo’n circuit met veel hobbels wat meer marge incalculeren.” 

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023