Max Verstappen na nipt veroveren pole: “Moeilijk door al de track limits”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een handvol duizendsten sneller dan Charles Leclerc was Max Verstappen maar het volstond wel om de polepositie voor de GP van Oostenrijk te veroveren. Teamgenoot Sergio Perez sneuvelde in Q2 nadat meermaals zijn rondetijden geschrapt werden voor het niet respecteren van de baanlimieten, ook Verstappen had het daarmee moeilijk.

“Het was heel moeilijk door alle track limits”, vertelde Verstappen volgens zijn officiële website na afloop van de kwalificatie. “We doen dit niet expres. Maar met deze snelheden en al deze snelle bochten is het zo moeilijk om die witte lijn te beoordelen. Veel mensen hadden er last van, inclusief ikzelf. Dus het ging eerlijk gezegd vooral om overleven.”

“Zelfs in Q3 wilde ik gewoon eerst een ‘banker lap’ neerzetten. Dat haalt het plezier wel een heel klein beetje weg. Maar de ronde was goed genoeg dus ik ben heel blij om op pole te staan. Maar we hebben nog een lang weekend voor de boeg. Morgen is weer een heel andere dag. Maar de auto is snel en dat is het belangrijkste. Het is niet makkelijk om hier een perfecte ronde te krijgen. De marges zijn hier ook heel klein, maar het is goed voor ons dat we ervoor zitten.”

Verstappen was net als verschillende andere rijders niet te spreken over de manier waarop in Oostenrijk de baanlimieten worden gehandhaafd.

“Dit is een van de ergste circuits wat betreft track limits”, aldus Verstappen. “Het is heel makkelijk om over de witte lijn te gaan. Vandaag zag er een beetje knullig uit. We leken wel een stel amateurs door alle rondetijden die werden afgepakt. Natuurlijk zullen mensen zeggen ‘dan moet je maar binnen de witte lijnen blijven.’ Maar als het zo makkelijk was, mag je mijn auto hebben en het proberen.”

“Op sommige circuits werken de track limits heel goed, op sommige niet. Misschien moeten we nadenken over een andere oplossing. Ik zou niet echt weten hoe we het zouden moeten oplossen. Sommige circuits worden ook door de MotoGP gebruikt en zij willen weer iets anders. Maar misschien moet de witte lijn wat breder worden.”