Max Verstappen na ontgoochelende kwalificatie op P6: “We hebben alles geprobeerd, niks werkt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een moeilijk begin van het raceweekend volgde voor Red Bull en Max Verstappen ook een erg moeilijke en zelfs ontgoochelende kwalificatie. Sergio Perez kwalificeerde zicht slechts op P18 terwijl Max Verstappen genoegen moest nemen met P6.

Verstappen leek zelfs nog redelijk tevreden met zijn zesde tijd, hij leek zelfs te vrezen voor een nog slechter resultaat. De schade dus beperkt tijdens de kwalificatie maar Verstappen verwacht ook nog een moeilijke race. Verstappen verwijst ook naar het slechte resultaat van teamgenoot Sergio Perez die normaal erg sterk presteert op stratencircuits.

“Ik vond het best wel verrassend dat ik zo lang mee kon doen. We hebben alles geprobeerd dit weekend om een betere balans te vinden, maar niks werkt. De auto is gewoon moeilijk te besturen,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Het zegt al genoeg als je naar Checo kijkt. Hij is normaal goed op stratencircuits, maar als je achttiende en zesde staat, geeft het wel aan dat we dramatisch gepresteerd hebben.”

Voor Verstappen zat zijn laatste poging om een snelle ronde te rijden er al in de eerste bocht op want hij reed tegen de vangrails, dit tot zijn eigen grote frustratie die hij ook duidelijk over de boordradio liet merken.

“Ik probeerde er alles uit te halen, maar de auto is zo nerveus overal. Bij elke hobbel die je net verkeerd aansnijdt, breekt de auto uit. Ik raakte niet heel hard de muur, maar ik was gelijk drie tienden kwijt. Toen dacht ik: laat maar lekker zitten.” vertelt Verstappen daarover. “Ik kan niet over de kerbs rijden. We rijden met een redelijk stijve auto, omdat zacht niet werkt. Daardoor blokkeer je snel een binnenwiel. Dat maakt het natuurlijk ook moeilijker om in de krappe bochten snel te draaien en het is dan allemaal erg gevoelig.”