Max Verstappen na P19 op vrijdag: “Dit is extreem pijnlijk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de tweede oefensessie in Miami kwam Max Verstappen zo goed als niet in actie. Wanneer hij dan toch de baan kwam vatte zijn Red Bull F1-bolide achteraan vuur. Verstappen verloor heel wat kostbare tijd wat uiteraard niet ideaal is voor de rest van het raceweekend.

Kostbare tijd ging verloren nadat Red Bull besloot om Verstappen een nieuwe versnellingsbak te geven doordat hij tijdens de eerste oefensessie de muur had geraakt. Het brandje achteraan zijn wagen verergerde de situatie alleen nog maar.

“Het was geen goede dag en dat is zeker op dit circuit extreem pijnlijk,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Je wilt zoveel mogelijk buiten zijn, de baan leren kennen en ook de snelheid vinden, maar ik heb in principe slechts vier à vijf snelle ronden kunnen doen. Dat is absoluut niet wat je wilt.”

Over zijn problemen tijdens de tweede oefensessie had Max Verstappen het volgende te vertellen.

“We hadden hydraulische problemen. Vanaf het moment dat ik naar buiten reed, kon ik al niet fatsoenlijk sturen. De remmen vlogen ook nog in brand, dus ja, veel problemen. Die problemen hebben belangrijke ronden gekost en dus is er werk aan de winkel.”

Door het kostbare tijdverlies werd uiteraard ook de voorbereiding voor de kwalificatie en de race ernstig verstoord.

“We proberen de achterstand natuurlijk goed te maken, maar dit is verre van ideaal. Andere coureurs hebben een beter idee van de baan en dat is het niet alleen. We hebben ook geen data van mijn auto, dus dit is extreem pijnlijk.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner