Max Verstappen na veroveren pole: “Dit is een erg goede dag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op overtuigende wijze heeft Max Verstappen op het Jeddah Corniche Circuit de polepositie voor de GP van Saoedi-Arabië veroverd. Verstappen kijkt ook met veel vertrouwen uit naar de race.

“Het was een erg goede dag,” begon Verstappen gisteren volgens zijn officiële website zijn terugblik op de kwalificatie. “Een mooie stap vooruit ten opzichte van gisteren. We hebben de auto vannacht iets verbeterd. Dat gaf me iets meer zelfvertrouwen om de hogesnelheidsbochten aan te vallen.”

“Hier hangt het natuurlijk allemaal af van je zelfvertrouwen. Vandaag voelde ik me erg comfortabel met de auto. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede balans zou hebben vandaag. Dat hielp wel.”

Zijn eerste snelle run in Q3 was meteen goed voor een voorlopige polepositie en Verstappen was erg tevreden over dat rondje.

“Toen was ik erg blij met hoe ik het had gedaan. Het voelde bijna als mijn gefaalde ronde van 2021. Maar dit keer heb ik ‘m wel afgemaakt,” vertelt Verstappen met de glimlach,” “2021 was ook wel écht op de limiet. Toen had ik ook een heel andere auto en was er een ander soort druk. Op dat gebied was het nu relaxter.”

Ook wat de race betreft blikt Verstappen met veel vertrouwen vooruit, al beseft hij ook dat er nog veel kan gebeuren.

“Er zijn hier in het verleden al wat gekke races geweest. Er kan veel gebeuren. Ik heb vertrouwen in de snelheid van onze auto tijdens de race. Hier is wel minder slijtage van de banden. Over het algemeen kan iedereen wel wat beter meekomen. Maar als we die balans morgen ook in de race hebben denk ik dat het morgen wel goed zal gaan.”