Max Verstappen over veiligheid op Spa-Francorchamps: “Als je dat doet dan heb je geen regenraces meer”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen moeten de F1-piloten erop vertrouwen dat de wedstrijdleiding de juiste beslissingen neemt, zeker wanneer het regent en de visibiliteit beperkt is, anders dreigen regenraces in de Formule 1 volgens hem volledig te verdwijnen.

“Er zijn altijd dingen die beter kunnen maar we racen ook in Monaco, wat volgens mij gevaarlijker is dan hier in Spa-Francorchamps,” aldus Verstappen. “Maar we racen daar omdat het veilig genoeg wordt geacht. Ongevallen gebeuren jammer genoeg. En eerlijk, wanneer je terugkijkt naar het ongeluk dat is gebeurd, het is gewoon zeer ongelukkig wat is gebeurd.”

“Ik denk niet dat er veel is dat je kan doen of kan veranderen om het veel veiliger te maken. Er zijn immers ook andere circuits waar het opnieuw kan gebeuren, waar je terug op de baan kan terechtkomen wanneer je crasht en wanneer er slechte visibiliteit is. Het is gewoon pech hebben en wat ongelukkig dat het opnieuw op Spa-Francorchamps gebeurt. Twee keer kort na elkaar.”

Volgens Verstappen moet je als rijder de wedstrijdleiding vertrouwen en racen wanneer zij het veilig vinden.

“Je luistert ook een beetje naar de safety car. Je denkt dat hij weet of het veilig is of niet. Maar de visibiliteit gaat altijd slecht zijn, anders kan je nooit meer in de regen racen,” besluit Verstappen.