Max Verstappen tevreden na eerste testdag: “Dit is wat we hoopten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen heeft de eerst dag van de driedaagse F1-test in Bahrein als snelste afgesloten. Verstappen en Red Bull kenden bovendien een testdag zonder grote problemen en dat leidt uiteraard tot grote tevredenheid.

“Het ging goed”, begint Verstappen zijn terugblik op de eerste testdag en zo valt te lezen op zijn officiële website. “We hebben veel ronden kunnen rijden en dat is precies wat we hoopten. De dag verliep soepel, zonder problemen, dus we konden ons richten op de auto en het leren begrijpen van de nieuwe banden. We hebben veel kilometers kunnen maken, zowel toen het heet was als in de koelere avond.”

Gezien de wagen dit jaar een doorontwikkeling is van de wagen van vorig jaar was er een betere basis om van te vertrekken dan begin 2022.

“We kwamen hier met alle kennis van de auto van vorig jaar, dus dat is voor iedereen een makkelijkere start,” aldus Verstappen. “Het is mooi om de nieuwe auto te zien en de doorontwikkeling ten opzichte van vorig jaar. Het gedrag van de auto is ietsjes anders, ook vanwege de banden. Het was een goede dag om dat allemaal te leren begrijpen.”

Toch blijft het moeilijk om in te schatten in welke mate de Red Bull RB19 een stap vooruit is in vergelijking met de wagen van vorig jaar.

“Het is nog te vroeg om die vraag te beantwoorden, maar alles op de auto werkt zoals het hoort en dat is op dit moment het belangrijkste. Tijdens mijn laatste dagdeel, vrijdag, hoop ik meer ronden te kunnen maken om de auto en banden nog beter te leren begrijpen en een idee te hebben hoe we volgende week het Grand Prix weekend hier gaan aanvliegen.”