Max Verstappen tevreden ondanks vierde tijd: “De focus lag niet op een snelle rondetijd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Drievoudig F1-kampioen Max Verstappen sloot de laatste testdag in Bahrein als vierde af. Geen absolute besttijd voor Verstappen, ook al zag zijn performance er bij momenten zeer sterk uit, maar hij blikt wel tevreden terug op de driedaagse test in Bahrein.

Verstappen reed vandaag op de C3-bandencompound een erg indrukwekkende reeks rondetijden die zeer stabiel en snel waren. Verstappen reed zichzelf en Red Bull in de kijker, al moest hij uiteindelijk wel nog drie andere rijders voor zich dulden. Die andere rijders reden echter wel op een zachtere en dus snellere bandencompound en Verstappen maakt zich dan ook geen zorgen.

“We hadden vandaag het plan om ons niet te focussen op de pure rondetijd,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Het was belangrijker om de long runs te doen en de auto beter proberen te begrijpen en daarom focusten we ons op dat programma, en om eerlijk te zijn denk ik dat het er allemaal positief uitzag. Ik ben best wel tevreden met hoe de auto zich gedroeg.”

“Als we het raceweekend ingaan dan kunnen we ons richten op het fine tunen van de balans aan de omstandigheden die we dan aantreffen.”

Volgens Verstappen zal er nu een grondige analyse van de verzamelde data gebeuren om het eerste raceweekend in Bahrein optimaal voor te bereiden.

“Ik ben blij met de rondetijden gedurende de hele test en nu zullen we de data moeten analyseren en met een plan moeten komen voor het komende raceweekend. Ik kijk uit naar de race volgende week. Gedurende zo’n raceweekend zijn er altijd een paar kleine verrassingen en als je helemaal op de limiet gaat rijden kom je nog wat dingen te weten over de auto, maar we konden vooraf niet hopen op een beter test.”