Max Verstappen voor de derde keer F1-kampioen: “Een fantastisch gevoel!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen slaagde er zoals verwacht tijdens de sprintrace in om zich te verzekeren van zijn derde wereldtitel in de Formule 1. Ondanks het feit dat het tijdens een sprintrace gebeurde en niet tijdens de hoofdrace blijft het volgens Verstappen een geweldige ervaring.

Op papier moest er al heel wat mislopen om ervoor te zorgen dat Max Verstappen gisteren tijdens de sprintrace nog geen derde keer wereldkampioen zou worden. Toen Sergio Perez uitviel was Verstappen mathematisch helemaal zeker van zijn derde wereldtitel maar gedreven zoals hij is probeerde hij alsnog om de sprintrace te winnen.

Uiteindelijk finishte Verstappen als tweede achter winnaar Oscar Piastri maar dat bedrukte de pret zeker en vast niet. Wereldkampioen worden blijft immers een onbeschrijflijk gevoel.

“Het is natuurlijk een fantastisch gevoel! Het is een ongelofelijk jaar. We hebben veel geweldige races gehad. Ik ben zo trots op het werk dat het team geleverd heeft. Het is een genot om onderdeel uit te maken van deze groep mensen. Om drievoudig wereldkampioen te zijn is ongelofelijk en ik ben ontzettend blij,” zei Verstappen na afloop van de sprintrace en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Het was vandaag best een spannende race, een beetje jammer van de safety cars, maar over het algemeen was het goed en heb ik plezier gehad. Ik ben erg blij op dit moment.”

Wat de sprintrace betreft moest Max Verstappen dus zijn meerdere erkennen in Oscar Piastri: “Hij reed een geweldige race. Het was niet makkelijk, omdat we op de medium compound banden stonden en enkele anderen die op de zachte banden startten had meer grip in het begin. Piastri deed het erg goed. Ik probeerde alles wat ik kon om hem bij te halen, maar we kwamen net te kort op het einde.”

Wat de rest van het seizoen betreft en de komende jaren wil Verstappen gewoon voluit blijven doorgaan.

“We zullen zien wat er gebeurt. We blijven pushen en blijven ons uiterste best doen. Ik geniet van het moment en hopelijk kunnen we het momentum een hele tijd vasthouden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023