Toto Wolff: “Helmut Marko heeft zijn lesje geleerd na het geval Perez”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat Helmut Marko zijn lesje nu geleerd heeft na de storm die ontstond na zijn uitspraken over Sergio Perez.

Red Bull-adviseur Helmut Marko weet de belabberde vorm van Sergio Perez aan zijn Zuid-Amerikaanse roots en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Ten eerste omdat zijn uitspraken xenofoob zijn en ten tweede omdat Mexico geen deel uitmaakt van Zuid-Amerika. 

Zowel Marko als Red Bull verontschuldigden zich voor de bewuste uitspraken. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff kwam toch nog eens terug op de bewuste uitspraken.

“Zulke uitspraken zijn krankzinnig in onze tijd”, aldus Toto Wolff tegenover ‘OE24’ “Ze kunnen zelfs door zijn leeftijd niet worden verontschuldigd. Maar ik denk dat hij zijn lesje wel geleerd heeft.”

Max Verstappen kon dit weekend voor de derde keer wereldkampioen worden en toen Wolff werd gevraagd of hij Helmut Marko en de rest van het team zou feliciteren antwoordde hij daar bevestigend op.

“Ik stuur felicitaties via WhatsApp. Ondanks alle rivaliteit moet je een eerlijke sportman blijven.”

“De auto, het team, de coureur – zij zijn het ijkpunt, dus felicitaties zijn op hun plaats.”

Aangezien Max Verstappen tijdens de sprintrace wereldkampioen werd zullen die felicitaties ondertussen dus een feit zijn …

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023