Max Verstappen vreest ook Canada: “Er zijn gelijkenissen met Monaco”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een ontgoochelend en uitdagend raceweekend in Monaco verwacht Max Verstappen dat ook de GP van Canada een uitdaging zal worden.

In Monaco kenden Red Bull en Max Verstappen een erg moeizaam raceweekend met een teleurstellende kwalificatie en race. Met slechts een zesde plaats zagen Red Bull en Verstappen de concurrentie stevig naderen in beide kampioenschappen. Canada zou beter moeten gaan maar desondanks is Verstappen op zijn hoede.

Op het eerste zicht lijkt het Circuit Gilles Villeneuve met zijn lange rechte stukken een volledig ander circuit dan dat van Monaco maar er liggen ook enkele stevige kerbstones en die vormden net een groot probleem in Monaco. Daarnaast zou de nieuwe asfaltlaag ook zijn rol kunnen spelen.

“We zullen moeten wachten en zien hoe we in Canda presteren, er is ook een nieuwe asfaltlaag, dat kan voor verrassingen zorgen,” aldus Verstappen. “Het zal daardoor waarschijnlijk niet ons sterkste raceweekend zijn. Maar het zal waarschijnlijk wat beter zijn dan in Monaco.”

“Op eender welk circuit met veel hobbels en kerbstones zullen we waarschijnlijk zwakker presteren, of waar je zwaar over de kerbstones moet rijden, de stratencircuits zullen dan ook waarschijnlijk wat tricky zijn. Maar we zijn hoopvol, we begrijpen goed wat er gebeurt en wat de oorzaak is.”

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner vreest dat de nieuwe asfaltlaag een serieuze uitdaging zal zijn en een belangrijke rol zal spelen.

“Het is een circuit waarop we in het verleden goed presteerden. Ze hebben het volledig circuit een nieuwe asfaltlaag gegeven dus laat ons zien wat het geeft,” aldus Horner. “Maar Ferrari en McLaren zijn snel. Er gaat altijd een convergentie zijn die begint. Monaco was een zwaar raceweekend maar we staan nog steeds aan de leiding van beide kampioenschappen.”