“Red Bull heeft Sergio Perez nodig om het salaris van Max Verstappen te betalen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Ralf Schumacher dankt Sergio Perez zijn racezitje bij Red Bull grotendeels aan de vele sponsors die hij meebrengt. Die sponsors zouden volgens Schumacher ook noodzakelijk zijn om het salaris van Max Verstappen te kunnen betalen.

Dat Sergio Perez dankzij sponsors zoals Disney, Telcel, Mobil, Claro, Nescafé en KitKat vele miljoenen aan sponsorgeld meebrengt naar Red Bull is een publiek geheim. Vorig jaar werd daarin een verklaring gezocht voor Perez zijn contractverlenging ondanks een serieuze reeks tegenvallende prestaties.

Ook dit jaar moet Perez vrezen voor zijn racezitje maar volgens diverse berichten zou Perez opnieuw op weg zijn naar een contractverlenging voor 2025, ook al vallen de prestaties van Perez dit seizoen opnieuw tegen. Volgens voormalig F1-piloot Ralf Schumacher is het echter simpel, Red Bull heeft volgens hem het geld van Perez nodig om het salaris van Verstappen te kunnen betalen.

“Je mag niet vergeten dat zo lang Max Verstappen bij Red Bull blijft de budgetlimieten redelijk krap zijn en Perez brengt geld in het laatje,” aldus Schumacher tegenover ‘Formel1.de’. Schumacher zou die info vanuit het team vernomen hebben, zo zegt hij althans.

De bewering van Ralf Schumacher is echter opmerkelijk te noemen want enkele jaren geleden liepen de budgetten van Red Bull om een F1-team te runnen nog richting de 300 à 400 miljoen dollar en dat lukte probleemloos. Mocht Max Verstappen daadwerkelijk zoals de geruchten doen uitschijnen zo’n 55 miljoen dollar verdienen dan zou dat gecombineerd met het budgetplafond nog steeds niet de 200 miljoen dollar overschrijden.