Max Verstappen zijn testwerk zit erop: “Ik ben erg tevreden”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn anderhalve dag testen in Bahrein. Voor Verstappen zit de test er nu op en hij houdt er ondanks een technisch probleem vandaag een goed gevoel aan over.

Verstappen reed gisteren de snelste tijd en vandaag de tweede tijd, op amper een handvol duizendsten van Guanyu Zhou die zijn snelste tijd weliswaar op een veel zachtere bandencompound reed. Bij het opmaken van de balans blikt Verstappen met tevredenheid terug op zijn testwerk in Bahrein.

“De testdagen verliepen tot dusverre goed. Zeker op donderdag toen we veel ronden hebben gereden en veel hebben kunnen uitproberen”, aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Vandaag hebben we ons wat meer op de details gericht en kleine stappen gemaakt. De auto reageert erg goed op alles wat we veranderden. We hebben ook weer veel geleerd, voor komend weekend maar ook voor de races daarna. Ik ben erg tevreden.”

“Het is geweldig om te zien hoe de auto tot stand is gekomen. Vanaf de eerste meters verliep alles soepel. De credits daarvoor gaan naar iedereen op de fabriek van Oracle Red Bull Racing, die de hele winter hard gewerkt hebben, al vanaf vorig jaar.”

Verstappen houdt overduidelijk een goed gevoel over aan zijn testwerk en kijkt nu uit naar de eerste race volgende week in Bahrein.

“Elke keer dat ik in de auto reed, voelde ik me comfortabel en we konden meteen ervoor gaan. Dat is volgens mij ook belangrijk. Voor mij zijn het positieve testdagen geweest. Het is afwachten hoe snel we hier volgende week tijdens de Grand Prix zullen zijn, maar ik ben positief gestemd.”