“McLaren dankt derde plaats in kampioenschap aan goede band tussen Sainz en Norris”

McLaren slaagde er tijdens de laatste race van het seizoen in om alsnog de derde plaats in het kampioenschap te veroveren, iets dat volgens Lando Norris grotendeels te danken is aan de goede samenwerking met Sainz.


“Een van de belangrijkste dingen om derde in het kampioenschap te worden was de combinatie van twee goede teamgenoten en een goede vriendschap, dit met tegelijkertijd een gezonde competitiviteit waarin we elkaar wensten te verslaan,” vertelde Norris nadat McLaren zich verzekerde van de derde plaats in het kampioenschap.

“Er zijn dit jaar heel wat race geweest waarin we als team erg goed alles uitgevoerd hebben en daardoor hebben we betere resultaten behaald. Dat is omwille van mijn respect tegenover Carlos en hij respecteert ook mij. We wilden het beste voor het team doen en races zoals vandaag illustreren mooi ons teamwork.”

Voor Carlos Sainz was het de laatste race bij McLaren en de Spanjaard had zich geen beter einde bij het McLaren F1 team kunnen inbeelden.

“Ik ben zeer, zeer blij voor iedereen. Ik denk dat we dit verdienen. We hebben een ongelooflijk jaar gekend,” blikt Sainz terug op zijn laatste seizoen bij McLaren.

“Het was niet eenvoudig omdat we niet altijd het derde snelste team waren. Ik denk dat we geweldig alles uitgevoerd hebben en dat er ook geweldig werk in de fabriek is verricht. Mijn felicitaties en ik denk dat dit de best mogelijke manier is om McLaren te verlaten.”

“Het waren twee ongelooflijke seizoenen voor mij. Ik ben enorm blij dat ik deel heb mogen uitmaken van de vooruitgang die McLaren heeft geboekt. Het team wordt steeds beter en beter.”

“Er wacht mij nu een nieuwe uitdaging. Ik wil er zo snel mogelijk aan beginnen maar nu is het tijd om te vieren met McLaren, het is tijd om te genieten van de voorbije jaren. We moeten terugkijken maar ook zeker en vast genieten van de derde plaats want dit is ongelooflijk voor het team. Het toont dat dit team de juiste richting uitgaat.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022