“McLaren heeft geen excuses om in 2014 slecht te presteren”

Het seizoen 2013 zal bij McLaren de geschiedenisboeken ingaan als het eerste seizoen sinds 1980 waarin McLaren geen enkele podiumplaats wist te behalen. 2014 moet dan ook absoluut beter en volgens teambaas Martin Whitmarsh kan het team daarvoor geen excuses inroepen.
image
McLaren zal volgend seizoen ook met een nieuw rijdersduo aan de start verschijnen, Button-Magnussen, en dat in een jaar waarin er heel wat wijzigingen zullen zijn op het vlak van het reglement. Kennis en ervaring zijn dan ook belangrijk en daarvoor kan het zeker en vast beroep doen op Button met zijn jarenlange ervaring. Magnussen debuteert dan weer in de Formule 1, maar ook de Deen gaf het team eerder al een goede indruk.

Toch zal McLaren volgens Martin Whitmarsh, de teambaas bij McLaren, volgend jaar geen excuses kunnen inroepen indien het niet opnieuw op topniveau weet te presteren.

“Met de reglementswijzigingen in 2014 starten we echt van een blanco blad,” aldus Whitmarsh. “Er zijn geen excuses voor volgend jaar.”

“Ik vermoed dat we competitief zullen zijn,” blikt Whitmarsh vooruit naar volgend seizoen.

De teambaas van McLaren baseert zich daarvoor vooral op de verwachtingen van volgend seizoen, maar ook op de progressie die McLaren tijdens de laatste races van het seizoen heeft geboekt.

“Ik heb het gevoel dat we progressie geboekt hebben. We raceten tegen Ferrari, Lotus en Mercedes. Je kon zien dat we een gelijkaardige snelheid hadden wat een beetje ironisch is want onze wagen heeft al gedurende zo’n vier maanden geen belangrijke updates uit de windtunnel gekregen en we hebben amper dingen ondernomen om de wagen te verbeteren,” besluit Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print