McLaren heeft kritiek op de FIA

De Britse renstal McLaren heeft op voorzichtige wijze kritiek gegeven op de manier van handelen van de FIA met betrekking tot het vermoedelijke gebruik van een rijhoogte-systeem bij Red Bull.
Het was in eerste instantie McLaren-teambaas Martin Whitmarsh die aan de alarmbel trok toen hij ontdekte dat Red Bull een systeem zou toepassen dat de rijhoogte van de RB6 automatisch kon aanpassen.

Bij McLaren dacht men aanvankelijk dat het systeem illegaal zou, een mening die de FIA niet veel later bevestigde door het systeem te verbieden. Whitmarsh lijkt nu vooral zichzelf te hebben gefopt door luidop te gaan spreken over het rijhoogte-systeem van Red Bull. McLaren zou het systeem zelf ook zijn gaan ontwikkelen zonder dat het nu mag toegepast worden.

“Het zou beter zijn indien we een duidelijkere visie hadden inzake het toepassen van dit systeem. Dat is echter niet het geval”, zo verklaarde Whitmarsh bij McLaren, dat in principe zelf het reglement dubbelzinnig interpreteerde door een F-duct te ontwikkelen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}