McLaren houdt Vandoorne aan het lijntje

Stoffel Vandoorne domineert op dit moment het GP2-kampioenschap, maar toch blijft McLaren hardnekkig weigeren om onze landgenoot meer duidelijkheid te bieden over zijn toekomst.
image
65 punten, dat is de voorsprong van Vandoorne op zijn naaste “belager” in het kampioenschap, de Amerikaan Alexander Rossi. Onze landgenoot en grootste F1-hoop sinds Thierry Boutsen behaalde dit seizoen al vier overtuigende zeges, en terwijl iedereen ervan overtuigd is dat hij rijp is voor de Formule 1, blijft McLaren volharden in het feit dat de GP2 zijn hoofddoel blijft. Ron Dennis gaf zelfs al te kennen dat Jenson Button ook in 2016 voor McLaren uitkomt (lees ook: Ron Dennis “bevestigt” Button voor 2016, wat met Vandoorne?).

Het zou voorbarig zijn om te stellen dat McLaren nu al de deur heeft dichtgegooid voor Stoffel als het op een zitje voor volgend seizoen aankomt, want McLaren staat erom gekend steeds zeer lang te wachten met het bekendmaken van hun rijdersbezettingen. Op die manier zal Vandoorne echter heel wat opties aan zijn neus voorbij zien gaan indien hij in 2016 niet voor McLaren mag rijden, terwijl onze landgenoot ook zelf al aangeeft dat hij mogelijk een jaar langs de zijlijn zal moeten toekijken indien alles niet tijdig in de juiste plooi valt. Het hoofddoel blijft echter nog steeds de Formule 1.

“De F1 is altijd al een competitieve sport geweest, dat weet iedereen. Er zijn heel wat toprijders geweest die de Formule 1 nooit hebben gehaald. Dit is nog steeds zo, en zelfs al win ik het GP2-kampioenschap, dat betekent niet automatisch dat ik volgend seizoen in een F1-wagen zal zitten. Ik doe er in elk geval mijn uiterste best toe, en hoop in 2016 toch F1 te rijden.” zo verklaart de jonge West-Vlaming.

“Ik heb geregeld contact met Ron en Eric, en zij hebben mij al duidelijk gemaakt dat ik me dit seizoen vooral moet concentreren op het winnen van de GP2-titel, en dat besef ikzelf ook. Ik wil echter ook heel graag F1-rijder worden volgend seizoen, want dat is waar ik van kindsbeen af al naartoe aan het werken ben, maar mijn focus dit seizoen ligt bij de GP2. Ik heb nog steeds een contract met McLaren en concentreer me volledig op mijn taak, en wat men mij vraagt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer