McLaren lost de verwachtingen niet in

McLaren kon het vormpeil van tijdens de vrije trainingen niet blijven volhouden. Na in elke oefensessie binnen de top vier te eindigen zag het er rooskleurig uit voor Button en Hamilton. Toch geraakten beide rijders niet verder dan de derde rij op de startgrid.
Net als veel andere rijders klaagde de wereldkampioen van 2008 over hobbels in het wegdek.

“In Q1 en Q2 ging alles goed en ik haalde de toppen van het scorebord maar toch waren er al problemen met de bodem. In Q3 deed ik wat ik kon. De bodemplaat bleef over het asfalt schuren en de wagen bleef schuiven. Dat helpt niet echt als je op de limiet zit.”

Dat belooft voor morgen als er een paar honderd kilo extra brandstof aan boord is. Of heeft McLaren misschien magische gaven om de rijhoogte te veranderen?

Regerend wereldkampioen Button had problemen met de banden. “Ofwel waren ze te koud aan het begin van de ronde ofwel te warm op het einde. Ik kreeg geen goede rondetijd tot in de laatste ronde, maar toen was het al te laat. We hebben lang naar een goede balans moeten zoeken en dat maakte het ook niet makkelijker. Toch ben ik blij met een vijfde plaats. Morgen zal het waarschijnlijk nat zijn en we denken in die omstandigheden toch ook over een goede wagen te kunnen beschikken.”

Door Stef Mertens.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}