McLaren moet uitleg komen geven bij FIA

Verschillende vertegenwoordigers en medewerkers van McLaren worden door de FIA gevraagd om op 26 juli aanstaande uitleg te komen geven in het kader van de spionagezaak. Zo zal men moeten verklaren waarom en hoe men in het bezit is gekomen van bedrijfsinformatie van het Ferrari F1 team.

De medewerkers moeten verschijnen ten gevolge van een inbreuk op artikel 151c van de International Sporting Code. Zo heeft McLaren immers tussen maart en juli van dit jaar informatie van het Ferrari team in zijn bezit gehad en die mogelijk gebruikt bij het ontwerp en de ontwikkeling van de wagen van McLaren.

Coughlan werd eerder reeds geschorst door McLaren en hij zou ook gisteren moeten hebben verschijnen voor de rechtbank maar dat werd in laatste instantie afgeblazen nadat Ferrari en Coughlan een overeenkomst hadden bereikt. Zo zal Coughlan een verklaring onder eed afleggen waarin hij al zijn kennis en informatie met betrekking tot het verkrijgen en gebruiken van de info van Ferrari uit de doeken zal doen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023