McLaren nadert op Red Bull

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh verklaarde zopas dat de Britse renstal tijdens de komende Grand Prix zal kunnen aantonen dat het het gat met Red Bull al wat heeft kunnen dichten.
Met reeds drie wedstrijden achter de rug heeft McLaren nog niet bepaald kunnen aantonen dat het op gebied van vermogen een wagen heeft weten te bouwen die in staat is de RB6 van Red Bull te volgen. Jenson Button pakte wel de zege in Australië maar dat deed Fernando Alonso op een gelijkaardige manier nog in Bahrein.

Telkens was Sebastian Vettel opvallend sneller in zijn RB6 maar kende hij dan weer een technisch probleem. Bij McLaren is men van mening dat de MP4-25 in Maleisië het tempo van de RB6 al kon aanhouden maar dat een verstoorde kwalificatie zou hebben belemmerd het aan het publiek te tonen. Op naar China dus met die RB6 en die MP4-25 want daar zullen we opnieuw meer te weten komen van beide wagens.

“Red Bull is momenteel zeer sterk en dat vooral tijdens de kwalificatie. In Sepang konden we ons niet bepaald vergelijken maar in Shangai krijgen we daartoe vast wel de kans. Onze wagen verbeterde tijdens de voorbije races en we verwachten eveneens zeer competitief voor de dag te kunnen komen. We hopen vooral dat we meer vooruitgang hebben geboekt dan de andere teams. We hopen op overwinningen en liefst de titel te kunnen pakken. We naderen duidelijk op Red Bull maar tijdens een kwalificatie zijn ze simpelweg enorm goed. In China komen we met upgrades voor de dag en zouden we een paar tienden per ronde sneller moeten zijn”, aldus McLaren-teambaas Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}