McLaren: “Nieuwe wagen zal geen revolutie zijn”

McLaren staat momenteel op een mooie vierde plaats in het F1-kampioenschap. Bij McLaren zijn ze echter ook al volop bezig met de wagen voor volgend seizoen.


“Volgend jaar zal eerder een evolutie dan een revolutie zijn,” aldus McLaren F1-baas Andreas Seidl.

“We beschikken momenteel over een goede snelheid, we hebben met deze wagen heel wat geleerd. We kennen onze zwakke punten en die willen we aanpakken voor volgend jaar.”

In vergelijking met de voorbije jaren is McLaren veel sneller begonnen met de ontwikkeling van haar wagen voor komend seizoen. Dat moet McLaren ertoe in staat stellen om een bijkomende stap vooruit te zetten.

“We denken dat onze volgende stap vooruit op het vlak van performance zal komen door het moment waarop we begonnen zijn met de nieuwe wagen en dat was voor het eerst sinds lang op een normaal moment,” aldus Seidl.

“Meteen na de wintertests begonnen we met het initiële concept van de wagen voor volgend jaar, wat erg verschillend is van de voorbije jaren.”

“Dat gecombineerd met het feit dat we met James Key een duidelijke technische directeur hebben geeft me hoop. Ik ben erg optimistisch dat we de volgende stap vooruit kunnen zetten.”

“We moeten echter realistisch zijn. Zoals ik al zo vaak gezegd heb, er bestaat geen magische oplossing. De kloof met de absolute top is nog enorm groot maar het is ons doel om daar ergens te midden van uit te komen,” besloot Seidl.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}