McLaren op weg naar breuk met Honda?

Er zit al langer een dik haar in boter bij de relatie tussen McLaren en motorpartner Honda. De Japanners blijven achter de feiten aanhollen en lijken amper progressie te boeken. De kans lijkt dan ook steeds groter te worden dat McLaren de samenwerking met Honda zal stopzetten.

De Honda-motor is nog steeds niet krachtig genoeg en ook de betrouwbaarheid laat nog steeds te wensen over. In Canada zou er normaal gesproken een langverwachte upgrade voor de motor komen maar Honda heeft aan McLaren laten weten dat die upgrade er voorlopig niet komt.

Bij McLaren zijn ze niet te spreken over de zoveelste steek die Honda laat vallen. De Japanners lijken hun zaakjes maar niet voor elkaar te krijgen en dat doet de spanningen opnieuw oplopen.

“Honda werkt zeer hard maar ze lijken de weg enigszins kwijt te zijn,” zei Zak Brown tegenover ‘Reuters’. “We kregen pas onlangs te horen dat we niet konden beschikken over de upgrade van de motor die voor Canada gepland stond. We beschikken bovendien niet over een exacte tijdlijn waarbij we weten wanneer we die upgrade wel mogen verwachten. Zoiets is pijnlijk want we kunnen niet blijven wachten.”

“We waren vol verlangen aan het wachten op deze upgrade, net als onze rijders, het is een ongelooflijke teleurstelling dat die upgrade er niet is. Het komt alvast niet door een gebrek aan inspanningen vanwege Honda.”

Volgens Zak Brown zullen de komende drie maanden cruciaal zijn. Er zijn immers al langer geruchten dat McLaren eventueel zou willen overstappen naar motoren van Mercedes. Voor de renstal zou dat enigszins een pijnlijke beslissing zijn. McLaren dumpte Mercedes immers enkele jaren geleden om met veel bombarie haar samenwerking met Honda aan te kondigen.

Het vervolg van het verhaal is gekend. Mercedes introduceerde haar dominante V6-turbomotor in de F1 terwijl de motor van Honda een miskleun is, zowel wat de betrouwbaarheid als pure motorkracht betreft.

“De komende maanden zullen allesbepalend zijn. Er zijn heel wat zaken die een rol spelen bij het nemen van onze beslissing,” aldus Brown. Niet alleen voor McLaren worden het cruciale weken. De komende races zullen ook allesbepalend zijn voor de beslissing van Fernando Alonso. De Spanjaard zijn contract bij McLaren loopt eind dit jaar af en zal binnenkort beslissen of hij al dan niet het team zal verlaten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer