“Sebastian Vettel zal bij Ferrari blijven”

Ondanks de vele speculaties over de toekomst van Sebastian Vettel is men er van overtuigd dat Vettel ook volgend jaar nog voor de ‘Scuderia’ zal rijden.

Eind dit seizoen loopt het contract van Sebastian Vettel bij Ferrari af. Er wordt bij momenten dan ook al druk gespeculeerd over de toekomst van de Duitser. Het feit dat Vettel momenteel ook nog eens aan de leiding staat van de wk-tussenstand zorgt alleen maar voor nog meer speculaties.

Vettel won dit jaar al drie races en telt in de wk-tussenstand 25 punten meer dan naaste achtervolger Lewis Hamilton. Toch betekent dit volgens sommigen niet dat het nu al zeker is dat Vettel ook volgend jaar nog voor Ferrari zal rijden. Bij Mercedes komt er volgend jaar eventueel ook een racezitje vrij en het is niet uitgesloten dat Mercedes Vettel een erg lucratief aanbod doet.

Mattia Binotto, technisch directeur bij Ferrari, is er echter van overtuigd dat Vettel ook volgend jaar nog voor Ferrari zal rijden.

“Vettel is niet zomaar één van onze rijders, hij is een meervoudig wereldkampioen,” aldus Binotto tegenover ‘La Gazetta dello Sport’. “Ik denk dat hij bij ons zal blijven. Waarom? Omdat er voor een F1-piloot niets mooier is dan samen met de ‘roden’ te winnen.”

Volgens Binotto was de overwinning in Monaco bovendien een keerpunt.

“Het was 16 jaar geleden dat Ferrari in het prinsdom nog eens kon winnen, die overwinning was een bevrijding,” aldus Binotto. “Het was een overwinning die ons deed beseffen dat we over een snelle wagen beschikken en dat we op gelijke voet staan, of dat we zelfs sterker zijn dan de anderen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022