McLaren: “Oscar Piastri heeft nog een enorm groeipotentieel”

McLaren
McLaren

Niet alleen McLaren is zeer sterk aan het F1-seizoen begonnen, ook haar rijders presteren goed en vooral de stap vooruit die Oscar Piastri heeft gezet in vergelijking met zijn eerste jaar in de Formule 1 is McLaren-teambaas Andrea Stella niet ontgaan. Stella is vol lof over de progressie die Piastri nog in zich heeft.

“Zelfs vergeleken met vorig jaar in Australië, of zelfs Japan, en andere plaatsen tijdens het begin van het seizoen, we hebben een lange weg vooruit afgelegd,” blikt Stella terug op de vooruitgang die Oscar Piastri heeft geboekt. “Het is enorm bemoedigend om te weten dat dit er al is aan het begin van zijn tweede seizoen in de Formule 1.”

Volgens Andrea Stella heeft Oscar Piastri nog bijzonder veel marge om te groeien en dat is veelbelovend voor de toekomst.

“Wanneer je kijkt hoeveel hij nog kan verbeteren dan denk ik dat Oscar een zeer mooie toekomst te wachten staat,” aldus Andrea Stella. “Hier in Australië was zijn race gecompliceerd.”

Piastri kan zich volgens Oscar Piastri zeer snel aanpassen aan verschillende situaties die zich op de baan voordien en naarmate zijn ervaring groeit zal hij volgens Stella alleen nog maar beter worden.

“Wanneer ik het heb over het aanpassen dan is dat niet over het aanpassen wanneer een probleem zich voordoet. Het draait rond je aanpassen om te voorkomen dat er zich een probleem voordoet.”

“Je moet de context zien te begrijpen, ‘Oh, dit is de context die zou leiden tot dit probleem’ nog voor het probleem zich voordoet.”

“Wanneer je een rookie bent dan moet je zien uit te zoeken hoe je in een problematische situatie terecht bent gekomen.”

“Ik denk dat het dan veel meer een soort mechanisme is waarbij je beseft dat sommige omstandigheden tot problemen leiden.”