McLaren: “Overstap van Daniel Ricciardo is ontgoochelend”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Bij McLaren hadden ze meer verwacht van de overstap van Daniel Ricciardo. Het team uit Woking had weliswaar verwacht dat Ricciardo enige tijd zou nodig hebben om zich aan te passen maar teambaas Andreas Seidl geeft nu ook toe dat er sprake is van ontgoocheling.

De Australiër blijft immers heel wat problemen ondervinden na zijn overstap van Renault en Lando Norris blijft bijna op constante basis beter presteren dan Ricciardo.

Ondanks de erg lange periode van aanpassing is McLaren-teambaas Andreas Seidl er van overtuigd dat Ricciardo orde op zaken zal stellen en het juiste tempo zal vinden.

“Ik denk niet dat hij had verwacht dat het zo moeilijk zou zijn om te wisselen van team,” vertelde Seidl tegenover de Duitse tv-zender ‘RTL’.

“Hij is teleurgesteld en dat zijn wij ook. We hadden verwacht dat het sneller zou gaan. Ik ben er echter nog steeds van overtuigd dat hij op een bepaald moment alles voor elkaar zal krijgen en zal presteren.”

Daniel Ricciardo staat met 40 punten momenteel achtste in de wk-tussenstand terwijl Lando Norris al 101 punten behaalde en vierde in het kampioenschap staat. Norris slaagde er dit seizoen ook al drie keer in om op het podium te finishen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021