McLaren plant ‘filmdag’ met MCL36 voor eerste F1-test in Barcelona

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het McLaren F1-team wil een filmdag houden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het echte testwerk dat binnenkort van start gaat op het circuit van Barcelona.

Gezien de ingrijpende reglementswijzigingen die voor compleet nieuwe F1-bolides zorgen is het voor de teams cruciaal dat ze tijdens de twee driedaagse wintertests zo weinig mogelijk tijd verliezen. Een zogenaamde ‘filmdag’ organiseren kan daarbij een handig hulpmiddel zijn.

Tijdens zo’n filmdag mag er niet echt ‘getest’ worden maar het is de bedoeling dat er filmopnamen plaatsvinden, meestal om promotiebeelden te maken, en dat op speciale ‘promobanden’ van Pirelli.

Toch kan zo’n filmdag een handig hulpmiddel zijn want als team kan je wel de wagen voor een allereerste keer echt het circuit opsturen en enkele systemen al testen. Mochten er dan toch al betrouwbaarheidsproblemen opduiken dan kunnen die nog verholpen worden tegen de eerste testdag in Barcelona.

“Net als waarschijnlijk al de overige teams plannen we op vlak voor de eerste officiële test in Barcelona een filmdag te houden,” aldus McLaren-teambaas Andreas Seidl tegenover ‘Motorsport.com’.

“Dat is de planning. Er zijn echter nog heel wat dingen die we de komende week moeten afwerken alvorens het zover is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print