McLaren: “Daniel Ricciardo testte negatief en kan deelnemen aan GP van Bahrein”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het McLaren F1 team heeft in een statement laten weten dat Daniel Ricciardo na zijn coronabesmetting voldoende hersteld is en komend weekend kan deelnemen aan de eerste race van het nieuwe F1-seizoen.

Daniel Ricciardo testte tijdens de tweede F1-wintertest in Bahrein positief op het coronavirus. De Australiër ging onmiddellijk in quarantaine en had naar verluidt milde symptomen. Het bleef echter afwachten of Ricciardo in de aanloop naar het eerste raceweekend een negatieve coronatest zou afleggen, wat noodzakelijk is om te kunnen deelnemen.

Volgens McLaren is dat ondertussen gebeurd en ook met Ricciardo zelf gaat het ondertussen een heel stuk beter. De Australiër is naar eigen zeggen fysiek paraat om aan het nieuwe F1-seizoen te beginnen.

Komend weekend gaat in Bahrein het nieuwe F1-seizoen van start. Er wordt met een volledig nieuwe generatie F1-bolides gereden en er staan na het wegvallen van de Russische GP 22 races op de F1-kalender. De Formule 1 plant echter wel nog een vervanger voor die race waardoor de kalender opnieuw zal uitbreiden naar een recordaantal van 23 races.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen