Mclaren vermoedelijk niet in beroep

Ron Dennis en zijn team zullen waarschijnlijk niet in beroep gaan tegen het verdict van de WMSC.

Vlak na de uitspraak liet Dennis in de persconferentie al verstaan dat hun advocaten alle opties zouden bestuderen. Tijdens het GP-weekend kwamen meer en meer berichten dat Mclaren vermoedelijk niet in beroep zou gaan.

In de persverklaringen meldde het team dat het voor de sport het beste was moest er een einde kunnen gemaakt worden aan deze zaak. Op zaterdag zei Dennis het volgende: “Ik hoop dat de andere teams begrijpen dat we deze boete in het belang van de sport zullen aanvaarden.”

Mclaren heeft tot zes dagen na de uitspraak om een beroep aan te tekenen. Dennis zal zijn uiteindelijke beslissing nog moeten goedgekeurd krijgen door de aandeelhouders. Maar meer en meer stemmen gaan op dat Mclaren dit niet zal doen. Velen zijn immers ook van mening dat Mclaren gezien de vrijgegeven bewijzen er licht is van af gekomen. Bovendien geldt de immuniteit van de piloten enkel voor de WMSC. Als Mclaren in beroep gaat en verliest, zullen ze uiteindelijk wellicht nog zwaarder bestraft worden.

Ondertussen hebben Max Mosley en Ron Dennis de hele situatie kunnen uitpraten en sloten ze voor de ogen van de camera’s vrede. “Om alle twijfels uit de wereld te helpen, Ron vertelde me op de zondag van de Hongaarse GP dat ondanks woordenwisseling met Alonso, er geen informatie in het bezit was van Mclaren, die de uitspraak van de eerste hoorzitting zou kunnen doen wijzigen. Die uitspraak heeft hij me zonet bevestigd en ik geloof dat hij op die moment dacht dat het waar was.” zei Mosley.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print