Mclaren vraagt duidelijkheid omtrent Renault aan FIA

Mclaren heeft zich tot de FIA gericht omdat ze twijfels hadden over enkele technische aspecten van de Renault R27. De FIA zal dit onderzoeken, los van de spionagezaak.

Waar het juist om gaat is nog niet bekend, maar het zou vermoedelijk gaan om een technisch element op de Renault. De FIA bevestigde aan autosport.com de vraag vanwege Mclaren maar maakte meteen ook duidelijk dat dit niets te maken had met het onderzoek naar de spionage.

“We wensen te bevestigen dat de advocaten van Mclaren enkele zaken in verband met Renault F1 onder onze aandacht bracht. Maar we bevestigen ook dat Renault geen deel uitmaakt van het onderzoek naar de vermeende inbreuk door Mclaren op artikel 151C van de International Sporting Code. De FIA heeft Mclaren duidelijk gemaakt dat het op de hoorzitting donderdag enkel zal gaan over het nieuwe bewijsmateriaal.”

De FIA zal de zaak ivm. Renault apart onderzoeken, waar nodig. Renault is al op de hoogte gebracht en volgens de FIA werken ze volledig mee. Teambaas Briatore heeft er het volste vertrouwen in, al meent hij wel dat Dennis maar wat wild in het rond aan het zwaaien is.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023