McLaren: “We zullen onze wagen agressief moeten ontwikkelen om ons doel te halen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na de driedaagse F1-test in Bahrein beseffen ze bij McLaren dat ze nog niet competitief genoeg zijn en dat ze op achtervolgen aangewezen zijn. Volgens Andrea Stella zullen ze de MCL60 dan ook agressief moeten ontwikkelen om de concurrentie bij te benen.

Tijdens de presentatie van de McLaren MCL60 liet Andrea Stella reeds verstaan dat de wagen niet het beoogde resultaat was en dat er nog enkele updates noodzakelijk waren. De resultaten van de driedaagse F1-test lijken dat te bevestigen want volgens veel insiders en F1-experten is McLaren momenteel helemaal achteraan terug te vinden.

De alarmbellen lijken dan ook te luiden bij McLaren (Lees: Will Buxton onthult frustraties bij McLaren: “Lando Norris sloeg tegen de muur”)en ook Andrea Stella beseft dat er nog heel wat progressie moet geboekt worden. Een agressieve ontwikkeling van de nieuwe wagen dringt zich volgens Stella dan ook op.

“Ik denk dat agressiviteit vereist is,” vertelde Stella in Bahrein. “Ik denk dat we agressief moeten zijn om de upgrades zo snel mogelijk op de wagen te introduceren en ook op het vlak van ontwikkelingssnelheid.”

“We zien dat we ons in een zeer competitieve omgeving bevinden. Ik denk dat de Formule 1 jaar na jaar steeds competitiever wordt, als je kijkt naar de faciliteiten waarover iedereen nu beschikt, de uitrusting, de mensen die de wagens tegen een zeer hoog tempo ontwikkelen.”

“Als we onze doelstelling willen behalen en in de top vier eindigen aan het einde van het seizoen dan zullen we onze wagen sneller moeten ontwikkelen dan de concurrentie, we zullen agressief moeten zijn.”