Will Buxton onthult frustraties bij McLaren: “Lando Norris sloeg tegen de muur”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De driedaagse F1-test in Bahrein verliep voor het McLaren F1 team niet zoals gepland. Niet alleen ging door technische problemen heel wat kostbare tijd verloren, wanneer er dan wel gereden kon worden waren de rondetijden ondermaats. Groeiende frustratie dus bij het team uit Woking en dat werd volgens Will Buxton pijnlijk duidelijk bij Lando Norris.

Wanneer je een blik werpt op de statistieken van de F1-test in Bahrein dan wordt meteen duidelijk dat McLaren zich niet in een gunstige positie bevindt. Niet alleen zien de rondetijden er niet goed uit voor een team dat aansluiting wil maken met de ‘grote drie’ en op zijn minst vierde wil eindigen, McLaren reed ook het minste aantal kilometers.

Na het afsluiten van de driedaagse test wordt vaak aan analisten en F1-insiders gevraagd om een balans op te maken en mocht die daadwerkelijk uitkomen dan begrijpen we dat het stormt bij McLaren. Volgens een analyse van Sky Sports zou McLaren immers momenteel het negende van de tien F1-teams zijn, een enorme stap achteruit zou dat betekenen.

De McLaren MCL60, die een eerbetoon is aan McLaren-oprichter Bruce McLaren en het 60-jarig bestaan moet vieren, zou allerminst redenen geven om te vieren. Volgens Will Buxton is McLaren momenteel zelfs het slechtste team op de startgrid en de frustraties bij de rijders lopen dan ook hoog op.

Zo zag Buxton een zeldzaam tafereel bij de anders meestal ontspannen Lando Norris: “Ik zag hem de garage van McLaren verlaten en richting de kleine rijderskamer aan de zijkant gaan. Toen gaf Lando, hoewel hij normaal helemaal zo niet is, een klap tegen de muur. Vervolgens liep hij weer verder. De muur omslaan ging hij niet doen maar er was duidelijk frustratie zichtbaar bij hem. Je kan duidelijk vaststellen dat de dingen bij McLaren niet goed gaan.”

Benieuwd of Oscar Piastri nog zo blij is met zijn overstap van Alpine naar McLaren …