Mercedes: “Belangrijke update op komst maar we gaan Red Bull niet kopiëren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes koos men ervoor om ondanks een teleurstellend seizoen vorig jaar ook voor dit jaar het veelbesproken ‘zero-sidepod concept’ te behouden. Toch zal er op een bepaald moment een update komen die het concept zal aanpassen, al betekent dat niet dat Mercedes het concept van Red Bull zal gaan kopiëren.

Tijdens de presentatie van de Mercedes W14 liet Toto Wolff verstaan dat het ‘zero-sidepod concept’ niet de oorzaak was van het porpoising-probleem met de wagen vorig jaar maar toch lijkt men bij Mercedes langzaam aan te zullen afstappen van het concept. Bij een grote update van de wagen kan het zijn dat het ‘zero-sidepod concept’ verdwijnt. Je kan je echter de vraag stellen waarom Mercedes dan niet onmiddellijk haar concept wijzigde.

“De sidepods zullen veranderen, niet meteen, maar we bekijken oplossingen,” vertelde Toto Wolff vorige week in Bahrein, waarna technisch directeur Mike Elliott de toekomstige wijzigingen eveneens bevestigde.

“Er is een bodywork op komst dat er anders zal uitzien,” vertelde Elliott tegenover Ted Kravitz van Sky Sports F1. “Het zal er niet uitzien zoals het bodywork van een andere wagen, het zal eruitzien als een evolutie van onze eigen wagen. Dat is op komst.”