McLaren wijzigde op allerlaatste moment concept MCL60: “We vestigen onze hoop op de upgrades tijdens het seizoen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-teambaas Andrea Stella tempert meteen de verwachtingen voor het begin van het seizoen en vestigt zijn hoop op upgrades die nog moeten komen tijdens het seizoen.

Bij de voorstelling van de nieuwe MCL60 was de nieuwe teambaas Andrea Stella erg voorzichtig met zijn voorspellingen voor komend seizoen. Hij vertelde dat hij hoopte om beter te doen dan de vijfde plaats van vorig seizoen en dat zijn hoop gevestigd is op de upgrades die tijdens het seizoen zullen komen.

“Ik denk dat we mogen zeggen dat we in de loop van het seizoen zullen proberen om ons in de top vier te vestigen,” aldus Stella tegenover de verzamelde media.

“We weten realistisch gezien dat dit met de bestaande top drie teams kan betekenen dat we mogelijk slechts de vierde beste auto zijn. Zoals ik al zei, ‘in de loop van het seizoen’. Op zeer korte termijn zijn we realistisch over de prestaties.”

“Er zitten al goede ontwikkelingen in de pijplijn, die heel snel in het seizoen op het circuit zouden moeten landen, waarmee we een behoorlijke stap vooruit zouden moeten kunnen zetten.”

“We zijn niet naïef, we weten dat vrijwel elk team hetzelfde zal zeggen over het hebben van goede ontwikkelingen.”

Stella geeft toe dat er bij de ontwikkeling van de bolide op het laatste moment gekozen werd om een andere weg in te slaan en dat maakt dat ze realistisch moeten zijn.

“Het is altijd moeilijk om wat je in de winter ziet, in termen van ontwikkeling, te vertalen naar waar je komt te staan in termen van pikorde,” voegde Stella eraan toe.

“Ik denk dat we tevreden zijn met de ontwikkeling van de auto op de meeste gebieden, maar er zijn enkele gebieden waar we pas laat in de ontwikkeling echt sterke richtingen hebben gerealiseerd.

“We zijn niet per se in staat geweest om die richtingen op zeer korte termijn te benutten, en daarom had ik het ook over de ontwikkelingen die vlak na de start van het seizoen komen. In die zin roep ik gewoon realisme in.”