McLaren wil iedere race twee tienden winnen

Het Team van McLaren kende de voorbije weken geen al te goede races. Het team behaalde een povere puntenscores in Canada en Frankrijk en moet nu dringend de inhaaljacht starten op Ferrari en BMW Sauber. Het team van Ron Dennis begint immers tegen een serieuze achterstand in het constructeurskampioenschap aan te kijken.

McLaren werd in de stand bij de constructeurs voorbijgestoken door BMW Sauber maar volgens Ron Dennis betekent dat op zich niet al te veel. Volgens hem stond de voorbije races het geluk aan de kant van BMW Sauber terwijl McLaren veel pech kende. Ron Dennis en McLaren zijn echter niet van plan om bij de pakken te blijven zitten en starten de inhaaljacht dan ook komend weekend in Silverstone.

McLaren plant verschillende updates die uiteindelijk iedere race moeten resulteren in een winst van twee tienden van een seconde. Concreet zou het er dus op moeten neerkomen dat de McLaren binnen vijf races bijna één seconde sneller is dan vandaag.

"We zullen per race zo’n twintig aanpassingen doen," aldus Ron Dennis. "Sommige aanpassingen zijn zeer klein, maar alles bij elkaar moeten ze ons één à twee tienden opleveren. Dat is ook ons doel. We willen de wagen iedere race zo’n twee tienden sneller maken."